woensdag 15 januari 2014

Flexibiliteit in opleidingen


Ruimschoots voor aanvang van het komende duikseizoen (is dit seizoen al afgelopen dan??) kunnen wij met trots vertellen dat we de Open Water Diver cursus zoals wij die geven, herzien hebben en er vele mogelijkheden voor de klant aan hebben toegevoegd.

Eind 2012 hebben wij in samenwerking met Universiteit Tilburg* (Vrijetijds Wetenschappen) een onderzoek uitgevoerd waaruit onder andere blijkt dat gebrek aan flexibiliteit voor veel mensen een drempel is in het volgen van duikopleidingen. Gezien Flexibiliteit, Kwaliteit en FUN de kernwaarden zijn van waaruit wij werken, moest hier natuurlijk iets mee gebeuren!

Zo bieden wij in beginsel 2 mogelijke Open Water Diver cursussen:

1)   Open Water Basic. Deze cursus vindt grotendeels plaats op Donderdagavond.
Hij bestaat uit 5 donderdagavonden en 2 zondagen en biedt de cursist veel ruimte en tijd om alle vaardigheden aan te leren.
2)   Open Water Fast: Deze cursus vind plaats in 2 weekenden (Za-Zo). Voor cursisten die binnenkort op vakantie gaan, of weinig tijd hebben de ideale optie.


Daarnaast hebben wij een 3e, unieke, optie ontwikkeld om maximale flexibiliteit te kunnen bieden aan onze cursisten: De Open Water Flex

In deze cursus is de cursist vrij om zijn cursus zelf te plannen. Zo bieden wij een jaarschema waarop, op verschillende dagen, alle modules van de Open Water Diver cursus minimaal 12x per jaar aangeboden worden. De cursist kan dan zelf bepalen welke module hij op welke datum wil volgen. Er zijn slechts 2 “regels” die gevolgd moeten worden: De cursus moet binnen 1 jaar afgerond worden en van de voorgeschreven volgorde van de modules mag niet afgeweken worden.

Om nog meer flexibiliteit in te bouwen, wordt deze cursus ook aangeboden met PADI E-learning.

Naast deze 3 opties voor de Open Water cursus bieden wij er nóg 3:

1)   Open Water Referral. De cursist volgt de Theorie en Zwembadmodules hier en duikt af in het buitenland. Dit kan bij één van onze buitenlandse partners, of een duikcenter naar keuze.
2)   Trip. Wij bieden bij een aantal van onze duikreizen de mogelijkheid om ter plekke de Open Water cursus te volgen en aansluitend direct aan te sluiten voor de FUN duiken.
3)   Partner. Wij hebben met diverse buitenlandse duikcenters afspraken om onze klanten maximale service te bieden bij het boeken van een Open Water Diver cursus in het buitenland. Zo leveren wij het (Nederlandstalige) lespakket en regelen de boeking, betaling enz. Oftewel: op een (sub)tropische bestemming leren duiken, maar zaken doen met een vertrouwd Nederlands duikcenter.

Met deze opties op zak, kunnen we vol vertrouwen zeggen dat we maximale inzet geven bij het bieden van klantgerichte opleidingen!  Vol vertrouwen trappen wij zo het seizoen van 2014 af en de vraag is slechts wanneer andere opleidingen gaan volgen in dit systeem….




* Met dank aan Universiteit Tilburg, Ragna Tielen & Asha Dierckx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten