zaterdag 27 oktober 2012

Winter is coming!



De dagen worden weer korter, de temperatuur daalt en het zal niet heel lang meer duren voordat de winter zich “onverwacht”  laat gelden.
Voor sommigen komt nu de tijd om hun droogpak uit de mottenballen te halen, voor anderen wordt het langzaamaan tijd om de duikspullen (na een goede onderhoudsbeurt natuurlijk ;-)  ) weer op zolder weg te leggen totdat het voorjaar weer begint.
Voor instructeurs en duikcentra geldt grofweg hetzelfde, alhoewel de noodzaak voor het opbergen van je spullen er naar mijn mening niet echt is.
Natuurlijk kun je je die-hard cursisten meenemen in een droogpak of ijsduik specialty, maar er zijn legio mogelijkheden meer om niet stil te hoeven zitten buiten het “duikseizoen”.  Voor het geven van een equipment specialty hoeft je bijvoorbeeld het heerlijk verwarmde duikcenter niet te verlaten. Ook kun je, al dan niet onder het genot  van een warme chocomel, je dagen prima vullen met het geven van diverse DAN opleidingen.
Vergeet hiernaast niet dat je je ook prima kunt vermaken in het zwembad! Het heeft zeker zijn charme; buiten het raam zie je de sneeuw liggen, terwijl je net het lekker warme water in stapt…… Hier kun je je Open Water cursisten van afgelopen seizoen nog eens uitnodigen om hun skills te herhalen. Ook kun je prima zogeheten “referrals”   geven waarbij cursisten bij jou het zwembad en theorie deel van de Open Water Cursus volgen en afduiken in het buitenland. Nog mooier is het om alvast te zaaien voor komend seizoen; DSD’s geven in het zwembad kan je een leuk zakcentje opleveren, het houdt je lekker bezig met duiken en wie weet of het enthousiast geworden mensen over de streep trekt om hun Open Water Cursus te gaan doen komend seizoen: win-win-win situatie!   Ook het divemaster Skill circuit en de theorielessen lenen zich natuurlijk prima om bezig te blijven in de winter.

Naast dit alles is de winter voor ons ook bij uitstek het seizoen om mensen kennis te laten  maken met de verademing die een Full Face Mask  brengt in het koude water.
Naast het feit dat je lekker “natuurlijk”  door je neus kunt ademen en het een ongekend zichtveld geeft, is het ook erg lekker om niet met je gezicht het koude water in te hoeven! (hierover later meer)

En de laatste oplossing is natuurlijk om gewoon het vliegtuig te pakken naar een duikbestemming die ook in onze winter prima mogelijkheden biedt om relaxed te duiken. Zeker als instructeur zijn er voldoende mogelijkheden om een paar cursisten mee te nemen en lekker in de zon je opleidingen voort te zetten. (zie onze Ibiza reis in Oktober).

Al met al mogelijkheden genoeg.  Ik weet zeker dat de creatievelingen onder ons nog minstens 10 andere mogelijkheden kunnen bedenken…….  Heb jij nog een geweldig idee om ook in de winter bezig te blijven met duiken?  Laat het ons weten, dan kunnen we dit hier ook delen met andere collega’s. Ik ben benieuwd………..

Davy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten